Destaquem

30 abril 2024 Actualitat

Del 3 al 5 de maig de 2024, els vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat tornaran a ser els protagonistes

29 abril 2024 Actualitat

La 7a edició se celebrarà del 3 al 5 de maig, i podreu gaudir del vostre vermut favorit amb música, gastronomia, ball, tallers i degustacions

29 abril 2024 Actualitat

El Celler Eudald Massana, treballa en agricultura ecològica des de l’any 1999 i aplica tècniques biodinàmiques des de fa més de 10 anys

29 abril 2024 Actualitat

Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler

18 abril 2024 Actualitat

Del 26 al 28 d'abril, a l'espai La Daurada de Vilanova i la Geltrú, concerts, gastronomia i activitats familiars

15 abril 2024 Actualitat

Del 16 al 26 de maig, la tapa tornarà a ser l'ambaixadora de la cuina dels hotels més saborosos de Barcelona

Establiments destacats

Una bodega familiar on es respira la Barcelona autèntica i que des del 1914 serveix tapes i "montaditos"
Situat en una bonica torre modernista de la zona alta de Barcelona i inaugurat el 1979
Ubicat a la platja de Castelldefels, és el primer restaurant de Tibu-Ron Group, inspirat una taverna amb un caràcter marcadament modern
Un restaurant bistró amb una fórmula única de menú cada dia de la setmana, migdia i nit, per 22 euros (sense beguda ni postres)

La cultura gastronòmica catalana és hereva de la grega, la romana i la àrab, tres cultures que van donar llum a la cuina mediterrània, l'oli d'oliva, el blat, el sucre, l'arròs i el vi, productes amb els quals la refinada cuina de les classes benestants va començar a assentar les bases dels àpats estructurades.

Per la seva excel·lència i personalitat, Catalunya té molts productes que mereixen el distintiu oficial europeu de Denominació d'Origen Protegida (DOP) o d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Tots dos s'atorguen a productes típics arrelats a una regió que els proporciona un caràcter específic i un sabor inimitable.

Entre els productes amb la distinció Indicació Geogràfica Protegida (IGP) figuren: la clementina de les Terres de l'Ebre, la patata de Prades, el calçot de Valls, el torró d'Agramunt, la vedella dels Pirineus, el pa de pagès, la llonganissa de Vic, el pollastre del Prat i la poma de Girona.

Les quatre estacions i les celebracions marquen el calendari gastronòmic. La primavera és el moment dels colors al camp, de les maduixes, dels pèsols i dels musclos. Amb Sant Joan arriba l'estiu, i res millor per celebrar-ho que la coca i el cava. La tardor és època de panellets i castanyes. Per Nadal, l'escudella i els canelons són els protagonistes. I la resta de l'hivern, el xató i els calçots ocupen la taula i són el motiu de jornades gastronòmiques.

La Guia Michelin ha reconegut Catalunya com una regió europea de gran gastronomia amb 53 restaurants guardonats, una quantitat que la converteix en el territori d'Espanya amb més brillantors.