doConcaB2023 600Durant la Setmana Medieval de Montblanc arriba el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. Una quinzena de cellers seran presents en diferents parades per poder tastar els seus productes i poder assessorar als visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà.

Poder tastar els vins de la Conca, tastar el trepat – la varietat autòctona de la Conca de Barberà – , poder-ho acompanyar amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l’Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d’aquella època és possible a Montblanc durant aquests dies. I poder-ho fer amb vins blancs, rosats i negres de la Denominació Conca de Barberà és un luxe.

El Mercat estarà ubicat al magnífic entorn de la Plaça de Santa Maria, tocant a la plaça Major i en ple centre històric de la Vila Ducal. Oportunitat immillorable per poder exposar i tastar aquests productes. Durant aquests dos caps de setmana es podrà gaudir del Mercat de vins i caves fins les 9 del vespre els dissabtes.

És una oportunitat immillorable per tastar les darrers novetats i els clàssics dels cellers de Denominació. A la majestuosa plaça de Santa Maria i sota la mirada d’apòstols i gàrgoles, copa en mà podreu degustar els millors vins del territori.

Els cellers que enguany podreu trobar al mercat són: Agrícola de Barberà, Celler Pla de la Masó, Carles Andreu, Cellers Domenys, Celler Vilalta Pere, Gabor Celler, Gerida Viticultors, Mas Foraster, Vins de Pedra, Rendé Masdéu, My Dolia, Rosa Mª Torres, Cal Gasset, Vidbertus i Vinícola de Sarral.

5 dies de mercat
  • Dissabte 22 d’abril: d’11 a 21h
  • Diumenge 23 d’abril: d’11 a 16h
  • Dissabte 29 d’abril: d’11 a 21h
  • Diumenge 30 d’abril: d’11 a 21h
  • Dilluns 1 de maig: d’11 a 16h
Montblanc, el vi i l’Edat Mitjana

L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan sobretot va agafar molta rellevància. Per aquest motiu la Setmana Medieval de Montblanc és un marc incomparable per donar-la conèixer tant els cellers de la D.O. Conca de Barberà com els vins i caves. I també és un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera tenint en compte les xifres de les anteriors edicions. I una oportunitat única per tastar el trepat, la varietat autòctona de la Denominació.

La mostra de vins se celebrarà els caps de setmana del 22 i 23 d’abril, i el 29 d’abril, 30 d'abril i 1 de maig, coincidint amb aquesta festa medieval on es pot gaudir del Mercat Medieval i moltes altres activitats i actes centrats en la vida a la Catalunya medieval i en la figura de Sant Jordi, el patró de Catalunya.

Més info a: https://www.setmanamedieval.cat