cavaHotelTapaTourLa millor oferta gastro-hotelera de tapes, maridada amb Caves, torna fins al 28 de maig a Barcelona de la mà de l’Hotel Tapa Tour. Des del 18 de maig, un total de 22 hotels emblemàtics de Barcelona exhibeixen les seves millors gales gastronòmiques, en format tapa, amb la intenció d’animar a locals i visitants a descobrir la cuina dels seus restaurants, jardins i terrasses.

En reconeixement a la labor de la restauració hotelera en la promoció del nostre patrimoni cultural i gastronòmic, la D.O. Cava atorgarà el premi corresponent a una de les categories a concurs. El Premi Maridatge D.O. Cava, per part del Consell Regulador de la D.O. CAVA, premiarà al millor maridatge entre un Cava i una ‘Tapa Fusió Aliments d’Espanya’. La convocatòria està oberta a hotels de tot el país. El dilluns 29 de maig es lliuraran els Premis Especials d’Hotel Tapa Tour i es donaran a conèixer els noms dels dos finalistes que representaran a Barcelona en l’IV Premi Nacional Tapa Aliments d’Espanya, la Final dels quals es disputarà a Madrid a la fi d’enguany.

Javier Pagés, president de la D.O. CAVA, destaca el salt gastronòmic que estan protagonitzant els millors hotels, recorda que un pioner estudi científic liderat pel Sommelier canadenc François Chartier ha analitzat les harmonies moleculars dels Caves, “revelant el seu ADN gastronòmic i el seu gran poder harmònic amb les cuines del món”.

En el que a maridatges es refereix, cal destacar l’excel·lent i variada selecció de Caves que acompanyaran a les bocades d’alta cuina informal de l’Hotel Tapa Tour. Es tracta d’una ocasió única per a conèixer algunes de les grans referències de les Denominacions d’Origen Cava. En cada establiment es pot tastar un Cava diferent donant l’oportunitat de conèixer els seus diferents estils i categories.