gala2023Michelin ha anunciat l'elenc de xefs que cuinarà a la cerimònia espanyola de lliurament d'Estrelles i premis avui a l'icònic Mercat de Sants, un tresor modernista de la capital catalana. Al comandament de l'equip, hi ha tres titans amb tres estrelles MICHELIN cadascun: Jordi Cruz (el mestre de l'ABaC), Paolo Casagrande (de l'aclamat Lasarte) i els germans Javier i Sergio Torres, de Cocina Hermanos Torres, que no només tenen tres estrelles Michelin sinó també l'Estrella Verda, que reconeix el seu compromís amb la sostenibilitat.

El trio liderarà sis cuiners més, igualment talentosos, que van sumar junts un total de 17 estrelles Michelin a l'edició 2023 de la Guia. Els xefs darrere dels fogons de la Gala porten alguns dels restaurants amb més projecció internacional de Barcelona i representen la qualitat i riquesa culinària de la ciutat. S'ha optat per una àmplia varietat de tipus de cuina per garantir que els comensals gaudeixin d'un festí que abasti des del tradicional fins al més innovador.

Coordinada per Jordi Cruz, Sergio i Javier Torres i Paolo Casagrande, l'exclusiva llista inclou alguns dels noms més brillants de l'escena gastronòmica de la capital catalana:

  • Oriol Castro, Eduard Xatruch y Mateu Casañas —del restaurant Disfrutar, amb dues Estrelles MICHELIN— formen un equip internacionalment reconegut pel seu enfocament creatiu i per sabors que juguen amb els comensals.
  • Raül Balam —del restaurant Moments, també amb dues Estrelles MICHELIN—, un xef que sap portar la cuina Mediterrània tradicional a la contemporaneïtat.
  • Albert Adrià —del restaurant Enigma, amb una Estrella MICHELIN—, que sempre sorprèn amb les seves tècniques i elaboracions gairebé màgiques.
  • Albert Raurich —del restaurant Dos Palillos, amb una Estrella MICHELIN—, que ens transporta a un viatge per sabors asiàtics i ibèrics amb el seu projecte de cuina fusió.
  • Hideki Matsuhisa —del restaurant Koy Shunka, amb una Estrella MICHELIN— que barreja l'essència de la cuina japonesa i la passió de la Mediterrània.
  • David Andrés —de l'emblemàtic restaurant Via Veneto, amb una Estrella MICHELIN—, un cuiner que incorpora la identitat de la gastronomia barcelonina als seus plats.

La gala espanyola convertirà Barcelona en l'epicentre culinari nacional i internacional

Amb l'anunci dels capitans d'aquest sopar, Barcelona —sens dubte una de les joies culinàries d'Espanya— comença a preparar-se per desplegar la catifa vermella gastronòmica a la Gala de la Guia MICHELIN España 2024. Aquesta edició de la cerimònia serà la primera a presentar la selecció de restaurants espanyols sense Portugal, que tindrà la seva pròpia gala a l'Algarve, el 27 de febrer del 2024.

La vibrant capital catalana compta amb alguns dels millors cuiners del món i una nova generació de joves xefs que converteixen la regió en un motor de la gastronomia mundial. Sens dubte, l'excel·lència, present en diversos àmbits de la vida de la ciutat, es pot gaudir tant en restaurants tradicionals com avantguardistes.

Per afegir un toc d'humor a aquesta nit culinària, el mestre de cerimònies serà ni més ni menys que Andreu Buenafuente, una icona mediàtica a tot Espanya. La seva presència garanteix que la vetllada sigui tan deliciosa com entretinguda.

Font: Guia Michelin