Amb l'arribada del final del confinament comarcal, que falta ens feia, se'ns obre un gran nombre de possibilitats els caps de setmana. Gaudir d'un vermut o un menjar en un restaurant es converteix en un dels nostres objectius, sempre tenint en compte les mesures sanitàries actuals.

No fa falta anar-se molt lluny per a gaudir d'espectaculars paisatges, platges paradisíaques o delícies gastronòmiques que alegrin el teu paladar. Mar, muntanya, pobles rurals amb encant… A Catalunya tenim meravellosos racons que visitar sense necessitat de complicar-nos i sense requerir grans desplaçaments.

Continua llegint, prepara el cotxe i gaudeix d'aquests restaurants amb nosaltres.

1.- Restaurant Hostal La Plaça

Situat en la Vall de Boí, l'hostal està integrat dins del conjunt romànic protegit d' Erill La Vall, i a escassos metres del Centre d'Interpretació del Romànic, el millor lloc per començar a visitar el paisatge cultural de la vall.

Podreu tastar la cuina tradicional de la Vall. Receptes conservades i actualitzades de generació en generació, cuinades amb productes de proximitat i a foc lent. Les especialitats són les sopes, els guisats de l'àvia, les carns ecològiques a la brasa de llenya, els productes de temporada i deliciosos postres. Disposa d'una terrassa amb vistes a la vall.

Més informació

2.- Restaurant Can Saló

Situat a la comarca del Baix Empordà, al poble de Palau-sator. Palau-sator il·lustra perfectament la disposició urbanística d'un antic nucli medieval, amb el recinte murallat ben definit, encara es poden observar restes de muralles i defenses i l'estructura dels carrers al voltant de la torre de l'antic castell, que presideix tot el conjunt.

És un acollidor restaurant familiar, ubicat a una antiga masia dedicada encara a la pagesia. Disposa de diferents menjadors amb capacitat de 8-12 persones, de 20-50 i de fins a 80 persones. La Terrassa del restaurant és ideal per gaudir d'un bon àpat durant els mesos que el temps acompanya. Podeu degustar una gran varietat d’amanides, cargols, carns a la brasa, rostits i plats de temporada amb productes de la terra.

Més informació

3.- Restaurant el Pont Vell

Situat al poble de Besalú, amb un conjunt historicoartístic medieval considerat com un dels més ben conservats de Catalunya, a on destaca el majestuós pont romànic sobre el riu Fluvià i és, als seus peus, on es troba situat el restaurant.

Al menú del restaurant es poden trobar plats com el Foie gras d'ànec elaborat al restaurant, carxofes saltades amb pernil ibèric, xai cuit a baixa temperatura i amb escalunyes al curry o la cua de bou al vi negre de l'Empordà i al seu punt de ratafia Russet.

Més informació

4.- Restaurant Mare de la Font

Situat al Solsonès, comarca prepirinenca on es compaginen els camps de cultiu amb les grans extensions de bosc, els rius, les fonts i els paratges esquerps de l’alta muntanya.

El restaurant està a un quilòmetre de Solsona, al parc de la Mare de la Font. No tenen carta escrita, la llegeix Roger, el responsable de sala, que explica a cadascuna de les taules l'elaboració dels plats i resol els dubtes dels clients. Ofereix cuina catalana tradicional amb plats elaborats amb els millors productes del Solsonés.

Més informació

5.- Restaurant La Poma

Situat a les Rambles, a escassos metres de la Plaça de Catalunya. En asseure's en aquest restaurant, amb una imponent façana de vidre, resulta agradable contemplar l'anar i venir de les persones que passegen per aquesta icònica avinguda de la ciutat.

Una carta, recentment renovada, que inclou plats que reflecteixen la frescor i la personalitat de la cuina mediterrània. Tapes, pasta, pizzes, carns i peixos rivalitzen amb saboroses paelles i arrossos.

Més informació