autentincitaliantable600En el marc del projecte True Italian Taste, promogut pel Ministeri Italià d'Afers Exteriors i de la Cooperació internacional per a la valorització del producte italià autèntic, la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona organitza la quarta edició del “The Authentic Italian Table“, un festival que celebra la italianitat a les seves manifestacions culturals: gastronomia, teatre i música.

The Authentic Italian Table és una iniciativa de la Cambra de Comerç italiana de Barcelona que té com a finalitat acostar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia. En aquesta quarta edició, la gastronomia continua sent l'autèntica protagonista, donant visibilitat també a altres manifestacions culturals made in Italy com la música o el teatre.

Els restaurants participants oferiran una àmplia varietat del més deliciós menjar de carrer d'Itàlia: des de la pasta de Le Cucine Mandarosso o Al Grano, la fregola de Can Sardi, els arancini de Fastuc i la piadina de mortadela de Zaza Cuina i Vi als gelats de Delacrem i els dolços típics de La Pasticceria di Gracia… més de 25 propostes per menjar-se Itàlia de la manera més saborosa.

The Authentic Italian Table ofereix entrada gratuïta i se celebra l'11 de juny a la terminal de Grimaldi Lines al Port de Barcelona, amb un horari de migdia a una de la matinada.

A la ubicació, a la Terminal Grimaldi, hi ha una altra picada d'ullet a l'italià: un entorn que el dia 11 de juny estarà preparat per gaudir de les actuacions repartides al llarg d'espai, així com amb carpes i zones de degustació en taules i cadires cobertes per gaudir de la variada oferta de restauració, els plats dels quals oscil·len entre els 4 i els 6€.

300italiantableLa gastronomia està representada per 12 restauradors que oferiran receptes regionals, plats inèdits a la ciutat i una mostra de les tendències del menjar popular italian, tot això en un divertit format street food. No faltarà la pasta, la pizza, els fregits, les piadines i encara menys els gelats artesanals ni els dolços típics. En un sol dia, el visitant podrà gaudir de fins a 25 plats salats i dolços que representen els sabors autèntics de pràcticament totes les 20 regions que conformen Itàlia.

Així mateix, estaran a disposició dels visitants diversos tallers per aprendre a elaborar i gaudir dels productes italians més icònics de la seva cuina: Davide Spada de Pasta Spada desvetllarà els trucs pràctics d'elaboració de la pasta fresca, Bella Italia ensenyarà com preparar delicioses pizzes casolanes i Galù explicarà com es preparen les sempre suculentes salses italianes més conegudes. No hi faltarà tampoc un recorregut per la vasta representació de la viticultura italiana, amb degustacions de vins, impartides per Vertical Wine.

La música i el teatre estaran presents a The Authentic Italian Table amb les actuacions de teatre de Compagnia Teatrale Italiana di Barcelona i Spritz Up Comedy. La música vindrà de la mà de Sansalas i Swing Social Dance, els balls folklòrics italians amb Mastika Project, el Vintage swing i pop dels 50-60' amb La Dolcevita, el pop italià amb Olden i un set de Dj's que punxaran èxits italians dels anys 80,90 i 00's.

The Authentic Italian Table compta amb el suport de Garda Gastronomia, que a més participen amb un estand on elaboren pizza en directe al seu forn; d'Aperol, el internacionalment famosos del qual Spritz refrescaran els assistents i de Lavazza, amb estand propi de venda per a degustació del cafè més reconegut com Made in Italy.