mscMagnificaTarragonaEl Port de Tarragona va rebre ahir MSC Magnifica per primera vegada. El vaixell de MSC Cruceros comença la temporada d'estiu a Tarragona, des d'on realitzarà embarcaments tot l'estiu en itineraris de 7 nits des del Port de Tarragona i pel Mediterrani Occidental, amb escales als ports de Toulon, França; Gènova, Civitavecchia (Roma) i Liorna, Itàlia; i València, Espanya.

2022 va ser el primer any en què MSC Cruceros va comptar amb una temporada d'embarcaments al Port de Tarragona i, després de la bona resposta, la ciutat comptarà amb 26 escales durant l'estiu de 2023, cosa que es tradueix en més de 75.000 turistes que arribaran a la ciutat. A això cal sumar-hi el recent acord que ha signat la companyia amb PortAventura World i amb què acostarà al popular parc d'atraccions els passatgers de MSC Magnifica a la ciutat. L´excursió tindrà el trasllat inclòs des del port fins al resort, situat a la Costa Daurada.

Fernando Pacheco, director general de MSC Cruceros, ha afirmat que “a MSC Cruceros estem molt orgullosos de poder seguir estrenyent relacions amb diferents ports d'Espanya i això passa també, és clar, pel Port de Tarragona, on es realitzaran escales de MSC Magnifica . Una manera excel·lent de poder donar a conèixer la Costa Daurada, màxim exponent d'un turisme familiar, amb un clima excepcional i que compta amb cultura, lleure i natura.”

En aquest sentit, la directora comercial de l'Autoritat Portuària, Genoveva Climent, ha comentat: “l'aposta de MSC Creuers per Tarragona, amb les 26 escales i més de 70.000 passatgers per a aquesta temporada, suposa la recuperació total de l'activitat a nivell local i un impuls al turisme del conjunt de destinacions de la Costa Daurada, tant de costa com d'interior”.

En aquest sentit, el president de l'Autoritat Portuària, Saül Garreta, ha comentat: Port Tarragona aposta per una activitat de creuers sostenible i treballa per aconseguir ser un dels primers ports en descarbonització de les seves activitats; una estratègia que compartim amb MSC Cruceros, la companyia que més mesures i esforços ha posat en marxa per aconseguir un sector amb zero emissions”.

Durant l'acte, hi han estat presents el capità de MSC Magnifica, Ciro Pinto; el director general de MSC Creuers Espanya, Fernando Pacheco; i la directora comercial de l'Autoritat Portuària, Genoveva Climent. Tot plegat ha suposat una oportunitat única perquè els habitants de la ciutat hagin pogut conèixer de prop MSC Magnifica. El vaixell, que compta amb una eslora de 294 metres i 32,2 metres de màniga i amb una capacitat de fins a 3.223 passatgers, farà la volta al món el 2025 en un itinerari de 117 dies. En el seu recorregut pel món, MSC Magnifica visitarà fins a 50 destinacions espectaculars a 21 països. Les vendes per a aquest viatge ja estan obertes.

A més, MSC Magnifica compta amb dos importants avenços mediambientals a bord, que complementen l'àmplia gamma de tecnologies d'avantguarda existents a tota la flota de la companyia: un sistema d'última generació de Reducció Catalítica Selectiva (SCR), que ajuda a reduir l'òxid de nitrogen a nitrogen pur i aigua de la tècnica avançada de control d'emissions actives, i un punter Sistema Tractament Avançat d'Aigües Residuals (AWT), que compleix els més alts estàndards i que purifica aquestes aigües fins a una qualitat propera a l'aigua de l'aixeta .