premiscBarbera2023La Denominació D'Origen Conca de Barberà s'enorgulleix a anunciar el llançament dels seus prestigiosos premis anuals, ara sota el nou nom de Premis Sigillum.

Aquest canvi de nom reflecteix la nostra dedicació contínua a l'excel·lència i el compromís amb el reconeixement dels millors vins de la zona.

Els Premis del Concurs de Vins de la DO Conca de Barberà han estat un referent a la Denominació durant més de 30 anys, destacant la qualitat i la diversitat dels vins produïts a la Denominació Conca de Barberà. El nostre objectiu principal és promoure i reconèixer els esforços dels productors de vi, que treballen incansablement per oferir vins excepcionals que reflecteixen l'autenticitat i el caràcter únic de la nostra regió.

L'elecció del nou nom, Premis Sigillum, és un tribut a la història i la tradició de la nostra Denominació. En llatí, "Sigillum" significa "segell" o "distintiu", i creiem que aquest nom captura l'essència dels nostres premis, que representen el segell de qualitat i excel·lència als vins de la Denominació Conca de Barberà. Al mateix temps enllaça amb la nostra història medieval de tradició vinícola i origen de la nostra marca-segell on apareix precisament aquest mot: SIGILLUM

Punts clau de la nova nominació:

  • El nom significa SEGELL en llatí i té relació directa amb el passat medieval de la comarca.
  • També és una part del logo de la mateixa DOCB.
  • Els segells serveixen per verificar, garantitzar que allò té una certa qualitat.
  • El premi és un segell que garantitza que allò ha passat uns filtres exigents i ha complert les expectatives.

La nova imatge i nom ha estat creat per l’estudi creatiu i de disseny Crea2 de Montblanc.

Aquest any, els Premis Sigillum marcaran una fita especial en celebrar la 32a edició. El tast es durà a terme el 22 d’agost, al matí, i l’entrega de premis el dia 26 d’agost dins dels actes de la Festa de la Verema.

El premi material presentat avui a la roda de premsa no és el final, és una mostra. El dia de l’entrega de premis, veurem el definitiu.

Les categories en què poder participar els vins amb DO Conca de Barberà són:

  1. Vins blancs joves
  2. Vins blancs amb criança
  3. Vins rosats
  4. Vins negres joves
  5. Vins negres amb criança
  6. Vins negres de Trepat

Durant aquests anys, hem vist un creixement constant en la qualitat i la reputació dels nostres vins, fet que demostra el talent i la passió dels viticultors i enòlegs de la regió. Estem emocionats de donar la benvinguda a participants de tota la Denominació Conca de Barberà per competir en diferents categories, i estem segurs que aquesta edició serà la millor fins ara.

Els Premis Sigillum no són només una oportunitat per celebrar l'èxit dels productors de vi, sinó també per promoure la Denominació d'Origen Conca de Barberà i els seus excepcionals vins a nivell nacional i internacional. A més, els guardonats rebran un reconeixement destacat als nostres canals de comunicació, així com en esdeveniments i fires relacionats amb el món del vi.

En nom de la Denominació Conca de Barberà, convidem tots els productors de vi a participar als Premis Sigillum i a unir-se a nosaltres en aquesta emocionant celebració de l'excel·lència vinícola. Junts, continuarem elevant la qualitat i el prestigi dels nostres vins, portant el nom de Premis Sigillum com un segell de distinció i garantia de qualitat a tot el món.