ventascava250La Denominació d'Origen Cava ha tornat a mostrar un sòlid creixement durant els nou primers mesos de l'any. Així ho ha destacat avui en roda de premsa celebrada a Barcelona el president del Consell Regulador, Javier Pagés, que també ha assenyalat l'èxit del Cava en el marc del bon moment pel qual travessen els vins espumosos de qualitat en l'àmbit global. De gener a setembre les vendes totals de Cava s'han incrementat un +2,35% respecte al mateix període de 2022, gràcies a l'estirada de les vendes en el mercat nacional que han crescut un notable +7,65%. Suposa un nou rècord de vendes històric per a la D.O. CAVA. L'increment ha estat més moderat en els mercats d'exportació, mantenint-se pràcticament els nivells de venda collits l'any passat (+0,33%).

Alemanya es manté durant els tres primers trimestres de 2023 com el principal mercat internacional per al Cava, després de créixer un +1,27%. Li segueixen en volum Bèlgica (+1,95%) i el Regne Unit (+19,33%). També s'han registrat altres destacats increments de vendes entre els 15 principals mercats mundials: el Brasil (un espectacular +76,29%), Polònia (+33,29%), França (+17,69%), Països Baixos (+11,38%) i Suècia (+6,19%).

Javier Pagés ha aprofitat la trobada amb la premsa per a posar en valor la segmentació i la zonificació del Cava, així com remarcar: "La nostra decidida aposta per incrementar la seva qualitat i prestigi, i contribuir a crear més valor en tota la cadena del sector, des de la vinya al celler".

El president també ha destacat l'aposta pels segments més qualitatius (Guarda Superior) associats a la producció ecològica, així com el nou segell d'Elaborador Integral, que identifica aquells cellers que elaboren els productes emparats per la D.O CAVA de principi a fi; amb el 100% del premsatge i la vinificació en la propietat. Javier Pagés també ha tingut paraules per a celebrar el gran èxit del recent congrés Cava Meeting, que ha reunit en la zona de Comtats de Barcelona a un centenar de prescriptors de primer nivell mundial i que ha rellançat l'aposta per aconseguir major prestigi i valor "insuflant més autoestima al sector".

La presentació de les últimes dades econòmiques de la D.O. CAVA s'ha celebrat en el marc d'un menú harmonitzat amb una selecció de Caves de Guarda Superior elaborats per algunes de les dones elaboradores que formen part del col·lectiu Cava Women, una iniciativa que posa en valor la presència de les dones en el món del Cava.