Torrelavit, 10 de novembre del 2021.- Jean Leon llança l’anyada 2015 del seu Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva (DO Penedès), el vi icona del celler que s’elabora únicament aquells anys en què la verema és excepcional. Estretament vinculat al món de l’art a través de les seves etiquetes, que reprodueixen obres de reconeguts artistes, aquesta nova anyada rendeix homenatge a Josep Guinovart (1927-2007), pintor, escultor i gravador barceloní, considerat un dels màxims representats de l’informalisme.

L’obra que il·lustra l’etiqueta porta per títol “Els ceps i la nit”, una pintura que captiva amb el seu fabulós ventall de verds i ocres i els seus vells ceps retorçats, evocant una vinya que s’endinsa en els profunds blaus de la nit mentre la lluna, com un far, il·lumina les passes.

Certificat com a ‘Vi de Finca’, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, aquest històric cabernet sauvignon ecològic procedeix d’una petita parcel·la de 8 hectàrees plantada el 1963 sobre sòls argilo-calcaris, a 295 metres d’altitud, al cor del Penedès. L’anyada 2015 es va caracteritzar per un cicle vegetatiu sec i temperatures normals, amb un període de maduració fred, que va fer que el raïm madurés lentament, afavorint un bon equilibri i elegància.

El vi envelleix en botes de roure francès durant un mínim de 24 mesos, amb una posterior criança en ampolla d’almenys 3 anys. D’aquesta anyada, s’han elaborat 12.209 ampolles. Està també disponible en un elegant estoig de fusta a joc, de producció limitada, convertint-se en un regal idoni per als amants del vi i de l’art en aquestes festes nadalenques.

Aquesta és la segona vegada que l’obra de Josep Guinovart vesteix un Jean Leon Vinya La Scala; la primera va ser a l’anyada 1996 amb l’obra “De la terra a la llum”, una pintura de textures i colors càlids. Aquest va ser també l’any en què va morir el fundador del celler, el càntabre Jean Leon (que havia estat batejat com a Ceferino Carrión). Pel seu significat històric i valor personal, i per l’excel·lent evolució del vi en ampolla, el celler va decidir rellançar l’anyada 1996 el 2015, adaptant el disseny de l’etiqueta a la nova imatge de la marca.

Jean Leon Vinya La Scala, que deu el seu nom al restaurant que regentava Jean Leon a Beverly Hills, va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon a Espanya el 1969. Una altra fita la va marcar l’anyada 1975, que va ser escollida per al sopar oficial d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981. Des de l’anyada 1979, el vi s’il·lustra amb una obra d’art. Entre els artistes que han unit les seves obres a Jean Leon destaquen Waltraud Maczassek, Josep Mª Subirachs, Josep Martí Bofarull, Modest Cuixart, Javier Mariscal, Josep Moscardó, Gloria Muñoz o Josep Guinovart.