inbrew250L’InnBrew: The Brewers Convention és l’apartat professional del Barcelona Beer Festival. Enguany arriba a la quarta edició consolidat com l’únic esdeveniment de l’estat enfocat al públic professional del sector de la cervesa artesanal. En aquesta convenció, productors, distribuïdors i restauradors podran continuar formant-se i descobrir tendències a través de ponències tècniques, networking, taules rodones i un espai expositiu de productes i serveis. Se celebrarà els dies 22 i 23 de març al Hall2 de la Fira de Barcelona i es preveu que superi el miler de professionals acreditats. 

A banda, al llarg de l’InnBrew també se celebrarà el Barcelona Beer Challenge, on es premien les millors i més innovadores cerveses artesanes d’arreu. Els guanyadors es faran públics en una gala el dia 22 de març. Les cerveses guanyadores podran ser tastades durant els tres dies que dura el festival. 

Cal destacar que el sector de la cervesa artesana a l’estat compta amb aproximadament quatre-cents productors i anualment factura uns 140M€, només a Catalunya hi ha més de cent productors de cervesa artesana que factura aproximadament uns 40M€. 

Gastronomia i hostaleria

L’InnBrew comptarà amb un bloc de xerrades destinades al sector de l’hostaleria que començarà amb Judit Càrtex, directora de l’InnBrew, on explicarà “els valors de la cervesa artesana i tips pràctics per a la venda i el servei a l'hostaleria”. 

Una altra xerrada interessant serà la del xef Marc Puig-Pey, que va desenvolupar la seva carrera professional durant molts anys vinculat al Bulli i que actualment és el responsable de cuina de la Fundació Alícia. S’encarrega de la gestió gastronòmica dels diferents àmbits de treball de l’entitat: Salut i hàbits alimentaris, I+D i Patrimoni alimentari i sostenibilitat. La seva xerrada estarà enfocada en com la cervesa també és un ingredient molt ric a la cuina. I, per últim, Jordi Vilà, xef responsable del restaurant Alkimia (amb una Estrella Michelin i tres Soles Repsol) i Albert Viaplana, Head Brewer (responsable cerveser) de Moritz faran una xerrada sobre la construcció d’una proposta gastronòmica amb cervesa. 

Sostenibilitat

L’InnBrew acollirà també un gran bloc dedicat a parlar sobre sostenibilitat en el context de crisis climàtica i sequera i sobre com el sector de la cervesa artesana pot adaptar-se i ser més sostenible. 

Hi participaran l’empresa càntabra Ekonoke, que cultiva llúpol hidropònic indoor, una innovació de resiliència climàtica amb la que són capaços de controlar la producció de l’ingredient base de la cervesa amb una empremta de carboni i consum d’aigua vint cops menor a l’actual. També Roger Plata i Cots, professor associat del Màster en Begudes Fermentades de la URV, que farà una xerrada sobre el “consum d’aigua en petites cerveseries catalanes”. Finalment, l’empresa Regrain Beer explicarà com converteix els residus derivats de la producció de cervesa en súperaliments rics en fibra i proteïna que es poden afegir a qualsevol preparació culinària tant a nivell domèstic com comercial. 

Xerrades tècniques i de sector

També hi haurà xerrades de contingut tècnic i científic de la mà de les dues grans institucions cerveseres de l’estat: l’AETCM (Asociación Española de Técnicos de Cerveza y Malta) i l’ESCYM (Escuela Superior de Cerveza y Malta), ambdues amb seixanta anys de trajectòria. Per últim, hi haurà dos grans debats oberts a la participació del públic, moderats per l’escriptor Joan Villar-i-Martí (@birraire) amb ponents de prestigi dins la indústria cervesera estatal, que opinaran i faran tertúlia sobre comunicació, comercialització i públics. 

Més info a: www.innbrew.com