Torres BWW2022Família Torres participa a la Barcelona Wine Week, el saló de vins que se celebra del 6 al 8 de febrer a Fira Barcelona, amb quatre estands ubicats a les zones assignades a les denominacions d’origen Penedès, Priorat, Costers del Segre i Conca de Barberà. El celler posarà també el focus en el seu projecte vitivinícola del Priorat amb un tast impartit per Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, i l’enòleg Jordi Foraster, i exposarà el seu compromís ambiental amb la intervenció en dues taules rodones per part del president del celler Miguel A. Torres, i del director de canvi climàtic, Josep Maria Ribas.

Sota el títol ‘Quatre aproximacions als sòls del Priorat’, Miquel Torres Maczassek i l’enòleg Jordi Foraster presentaran el dimarts, 7 de febrer, a les 13:30, els quatre vins –tots de l’anyada 2019– que conformen la proposta del celler en relació a aquesta històrica regió de sòls de llicorella i costers. Vins que representen aproximacions diferents al Priorat: la diversitat de varietats i vinyes amb Secret del Priorat, la tipicitat de Porrera amb Salmos Vi de Vila, l’expressió de velles vinyes amb Perpetual Vinyes Velles i la singularitat màxima amb Mas de la Rosa, que dona veu a la que va ser una de les primeres finques vitivinícoles de Porrera i exemple de la viticultura heroica del Priorat.

El dilluns, 6 de febrer, a les 12:30, tindrà lloc la taula rodona ‘Actuar davant l’emergència climàtica: la col·laboració empresarial cap a la descarbonització. El cas IWCA’ on participarà Miguel A. Torres en qualitat de cofundador de l’associació International Wineries for Climate Action, que agrupa cellers de tot el món per accelerar la descarbonització del sector a través d’estratègies innovadores de reducció de CO2. Compartirà taula amb Javier Martín-Vide, climatòleg i catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona; Mariluz Castilla, consellera d’empreses i assessora sènior independent de MLC Sustainability & Partners, i Josep Lluís Gallego, periodista i divulgador ambiental. El debat serà moderat per la periodista i redactora en cap de la revista Arrels Margalida Ripoll. 

Per altra banda, el director de canvi climàtic de Família Torres, Josep Maria Ribas, formarà part de la taula rodona que se celebrarà el mateix dilluns, 6 de febrer, a les 11:25 per debatre la viabilitat de la reutilització d’ampolles de vidre en el sector del vi. També intervindran Jorge Cañamero, director comercial de Verallia, i Trinidad Márquez, directora de medi ambient de la Federación Española del Vino (FEV). 

Durant els tres dies del saló, els visitants tindran l’oportunitat de tastar els vins que elabora Família Torres a les quatre denominacions d’origen catalanes on està present. A l’estand del Penedès (núm. 520), trobaran els nous vins de varietats ancestrals Clos Ancestral, un cupatge de moneu, ull de llebre i garnatxa, i Forcada, un monovarietal experimental per a l’alta restauració; els vins de varietats internacionals Mas La Plana, Reserva Real, Waltraud i Fransola, i la gamma de vins elaborats amb varietats autòctones Vinyarets, entre d’altres. 

A l’estand de la Conca de Barberà (núm. 434), es podran tastar els chardonnays Milmanda i Sons de Prades, i el vi negre Grans Muralles, que representa el primer exponent del projecte de recuperació de varietats ancestrals, iniciat fa quaranta anys. A l’estand de Costers del Segre (núm. 560), es donaran a tastar els vins Purgatori i l’ancestral Pirene, els dos elaborats al celler Purgatori, a Juneda, mentre que a l’estand del Priorat (núm. 384), els visitants trobaran els quatre vins que s’elaboren en aquesta regió: Secret del Priorat, Salmos, Perpetual i Mas de la Rosa.