monument250Del 22 al 26 de novembre tindrà lloc la segona edició de les “Rutes pels Hotels Monument de Barcelona”, una acció organitzada pel Gremi d’Hotels amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, que permetrà als barcelonins i visitants conèixer en primera persona els espais d’alguns dels hotels que ostenten aquesta especialització així com, la seva història i el seu lligam cultural, arquitectònic i social amb la ciutat.

A la seva primera edició, celebrada l’any 2022, es van completar els aforaments de totes les visites organitzades i hi van prendre part més de mig miler de barcelonins.

L’especialització “Monument” és una distinció atorgada pel Gremi d’Hotels de Barcelona que reconeix a aquells establiments que aporten un valor afegit al patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat.

Els establiments participants en aquesta segona edició són:

 1. Arai 4*S Monument
 2. Bagués
 3. Catalonia Eixample 1864
 4. Claris Hotel & Spa GL
 5. Continental Palacete
 6. Duquesa Suites
 7. Gran Hotel La Florida
 8. Granados 83
 9. H1898
 10. Hotel España Ramblas
 11. Hotel Miramar Barcelona
 12. Iberostar Selection Paseo de Gracia
 13. Le Méridien Barcelona
 14. Mercer Hotel Barcelona
 15. Yurbban Passage Hotel & Spa 

En el decurs d’aquestes visites es podran descobrir espais i recursos culturals tan emblemàtics i importants per a la ciutat com l’antiga muralla Romana i la Torre de defensa nº 28 al Mercer Hotel Barcelona; l'exposició d'art precolombí que acull la Sala Museu del Claris Hotel & Spa GL, ubicat a l’antic Palau Vedruna, amb un àmplia representació de peces de la cultura maia i precolombina; els espais nobles com la famosa Sala de les Sirenes i la Sala Arnau de l’Hotel España Ramblas, una petita joia del Modernisme català; la façana Art Nouveau de l’hotel Bagués; detalls del conjunt d’edificis coneguts com les “Cases Cerdà” a l’hotel Catalonia Eixample 1864; la col·lecció d'art asiàtic de gran varietat artística d’origen hindú i cambodjà que pertanyen als segles X i XI dC a l’hotel Granados 83; la façana neoclàssica de l’hotel Le Méridien Barcelona; l'escala principal i finestres originals del Banc de Crèdits d'Espanya on avui trobem l’Iberostar Selection Paseo de Gracia; el saló estil Versalles Lluís XV i l'espectacular xemeneia de marbre de l’hotel Continental Palacete; l’edifici senyorial del segle XVIII on hi trobem l’hotel Duquesa Suites; les exclusives vistes de Barcelona des del Gran Hotel La Florida; el Palauet noucentista on hi ha actualment l’Hotel Miramar Barcelona; l’antic edifici de la Companyia General de Tabacs de Filipines, construït l’any 1881 per l'arquitecte català Josep Oriol Mestres en el qual avui es troba l’hotel H1898; l'antic Palau dels Quatre Rius en el barri Gòtic de Barcelona on s’ubica l’Arai 4*S Monument o, l’històric Passatge de les Manufactures recuperat pel Yurbban Passage Hotel & Spa.

Com gaudir de les visites

Cada hotel organitzarà visites guiades el mateix dia pels seus espais més emblemàtics. Les visites seran gratuïtes i en grups reduïts. Les places s’hauran de reservar prèviament.

El dia de visita de cada hotel, els horaris de les visites i el correu electrònic per reservar les places es pot consultar al web www.mesqhotels.cat