TorreMelina 600Gran Meliá, la marca de luxe de Meliá Hotels International, ultima tots els detalls de la propera obertura a Barcelona, on a començaments de 2024 veurà la llum el seu últim projecte: Torre Melina, a Gran Meliá Hotel. La companyia, que va anunciar a principis d'any la incorporació d'aquest establiment emblemàtic (antic Hotel Rey Joan Carles I), juntament amb el Palau de Congressos de Catalunya, ha decidit rendir tribut a l'herència històrica i patrimonial del complex, batejant l'hotel com a Torre Melina, en honor a l'antiga masia del mateix nom, que data del segle XII, i als terrenys de la qual es troba enclavat l'hotel.

La denominació d'aquest establiment emblemàtic de la ciutat reflecteix el compromís de la companyia per ser un membre actiu i responsable amb la comunitat local, així com la seva vocació de preservar i celebrar l'herència dels jardins icònics que envolten la propietat. De fet, l´hotel conserva amb orgull fragments dels jardins modernistes, que ara són testimoni de la seva bellesa atemporal.

En aquesta nova etapa, Melià busca recuperar l'esplendor de l'hotel i els seus jardins centenaris, i convertir-lo en un oasi de tranquil·litat i luxe urbà a la zona alta de la Diagonal; l'opció ideal per als viatgers exigents que busquen la desconnexió del ritme frenètic de la Ciutat Comtal. Així, després d'una profunda renovació, l'hotel tornarà a obrir les portes el gener de 2024 oferint una experiència d'allotjament de luxe a les seves 391 habitacions i suites, a més d'una extraordinària oferta de serveis i instal·lacions, que inclouen 18 sales per a esdeveniments interiors i exteriors, diverses piscines i les millors experiències de benestar, entre d'altres.

Torre Melina presenta una proposta gastronòmica de primer nivell

Una de les principals aportacions de valor a la ciutat del renovat hotel serà, sens dubte, la seva extraordinària proposta gastronòmica. Així, la companyia acaba de rellevar els dos primers acords, que es complementaran amb altres projectes anunciats pròximament. Es tracta de dos socis d'alt nivell que aportaran la seva creativitat i innovació per definir una experiència culinària única, com ara ERRE d'Errechu i un jazz club de la mà d'Erik Lorincz.

Dirigit per Íñigo Urrechu, ERRE és un rostidor que cuida al màxim l'elecció de les primeres matèries, donant prioritat a les verdures ecològiques de temporada, els peixos salvatges i les carns nacionals i internacionals més destacades. El restaurant estarà ubicat al lobby de l´hotel i gaudirà, a més, d´una àmplia carta amb més de 200 vins.

Finalment, Erik Lorincz, un dels mixòlegs amb més talent i reconeixement del sector - guanyador del Premi al Millor Bartender de l'Any i creador del Kwänt Restaurant de Londres - serà l'encarregat de posar la nota de creativitat a la cocteleria de l'hotel. Amb més de 20 anys d'experiència, ara porta els seus sabors i creacions a Barcelona, sense perdre gens ni mica del savoir-faire britànic.

Palau de Congressos de Catalunya: un actiu indispensable del projecte

Al costat del futur hotel Torre Melina de Gran Melià, ja es troba plenament operatiu el Palau de Congressos de Catalunya, que Melià va posar en marxa fa tot just unes setmanes. Aquest espai té un paper essencial en el reposicionament de tot el complex, ja que suposa un complement fonamental de l'hotel com a infraestructura clau per atraure la demanda creixent del segment MICE que experimenta la ciutat.

Amb millores a les seves instal·lacions i nou equipament tecnològic, el Palau compta amb 39 salons de diverses mides i modulables, un auditori amb capacitat per a més de 2.000 persones, múltiples espais multiús interiors i exteriors, així com una àrea d'exposicions de més de 4.000 m2 .