docatsost2023La Denominació d’Origen (DO) Catalunya avança en el seu compromís mediambiental incorporant una nova distinció: Barcelona Sustainable Catalunya, a la que els cellers podran sol·licitar adherir-se ja durant l’exercici 2023. Es tracta d’una iniciativa pionera, que fixa com a objectius la preservació del territori vitivinícola català, el desenvolupament sostenible i les màximes garanties per als consumidors/es.

El Consell Regulador ha creat aquesta nova distinció amb l’objectiu d’emparar els vins de cellers que disposin de verificació de càlcul de la petjada de carboni d’acord amb la norma ISO 14.064-1, amb l’objectiu de facilitar aquesta informació als consumidors i consumidores amb transparència i rigor.

Els cellers podran incorporar la marca Barcelona Sustainable Catalunya a les seves etiquetes si assumeixen un doble compromís per a l’any 2030. Per una banda, reduir progressivament les emissions anuals, fins a arribar o superar una reducció l’any 2030 del 50% respecte a l’any base 2008; i per l’altra, assolir un percentatge d’energia renovable autoproduïda de com a mínim el 35% l’any 2030. Es comprometran també a arribar a la neutralitat climàtica l’any 2050.

Barcelona Sustainable Catalunya no només mostra la corresponsabilitat dels cellers adherits envers els reptes mediambientals que hem d’assumir com a societat en els propers anys, sinó que es projecta internacionalment amb la introducció del nom de Barcelona, que actua com a reclam pel seu reconeixement global i ferm compromís amb la sostenibilitat a través del programa Barcelona + Sostenible. Barcelona representa, a més, la capitalitat del nostre país vitivinícola, on el 50% de la producció del vi tranquil s’empara sota la DO Catalunya, i dona un impuls a la vocació exportadora dels vins de la DO.