BBF2024 250La Barcelona Beer Festival tornarà a situar Barcelona a l'epicentre mundial de la cervesa artesana del 22 al 24 de març. Al llarg de tres dies, el Pavelló Hall2 de la Fira Barcelona comptarà amb la presència d'empreses cerveseres artesanes catalanes, però també de la resta de l'estat i de països com Xile, Polònia o el Quebec, entre d'altres que s'anunciaran més endavant. A més, a l'actual edició el festival comptarà amb l'agermanament amb Barrel & Flow Fest, un festival molt prestigiós organitzat per empreses cerveseres afroamericanes, dinamitzador cultural i comunitari a Pittsburgh -Pennsylvania- que serà elegit com el 3r festival cerveser dels EUA i que vindrà a Barcelona per parlar sobre el projecte i oferir una selecció de les seves cerveses.

Gràcies a la seva trajectòria i magnitud, la Barcelona Beer Festival s'ha transformat en el referent estatal d'aquesta indústria, que només a Catalunya compta amb més de cent productors de cervesa artesana i una facturació el 2019 de 46,2M€. El certamen comptarà amb les cerveses més innovadores, les més transgressores, les més ecològiques, les més reeixides i les més novells. Totes aniran rotant per la gran barra amb seixanta tiradors en línia col·locats sota la pissarra, que tan icònica ha estat al llarg dels anys i que en aquesta edició es recupera. Més endavant es desvetllaran les cerveses que es podran tastar. Val a dir que totes estaran ben ressenyades en una guia que confeccionarà Untappd, el principal motor de cerca cervesera del món, que en aquesta edició serà el partner tecnològic de l'esdeveniment.

La Barcelona Beer Festival tornarà a apostar per la gastronomia, una de les novetats de l'any passat que va ser acollida amb molt d'èxit pels més de 15.000 assistents únics que van passar pel certamen. En aquesta ocasió, la zona de restauració tornarà a comptar amb una selecció de restauradors reconeguts i de quilòmetre zero que preparessin una oferta gastronòmica de luxe amb propostes de cuina tradicional i contemporània, sempre maritada amb cerveses del festival.

El públic més professional, a més, podrà gaudir de la 4a edició del InnBrew, que és l'única convenció cervesera de l'estat per a productors i altres professionals del sector. En aquesta secció els restauradors podran continuar formant-se, descobrint tendències i apostant per la cervesa de qualitat pels seus establiments. Tota la programació es farà pública més endavant. Finalment, la Barcelona Beer Festival també comptarà amb la Barcelona Beer Challenge, on es premien les millors i més innovadores cerveses artesanes.

Per començar a escalfar l'ambient, ahir es va presentar al bar Hoppiness d'Hostafrancs el disseny del cartell de la 12a edició que, per tercer any consecutiu, és obra de l'il·lustrador barceloní Jaime Martín. Un cop més, el cartell torna a ser una referència cinematogràfica ia tenir com a protagonista el robot que el primer any descobria el planeta-cervesa i l'any passat es convertia a King Kong escalant les torres venecianes de Barcelona. Aquest any la referència és a la pel·lícula Attack of the 50 foot woman i el robot té a les mans les dues peces clau del festival: la cervesa, és clar, però també la gastronomia.