doterraalta250La Primavera DO Terra Alta arrenca motors aquesta setmana. Tot a punt a la comarca per a encetar el que seran 5 dies intensos d’activitats culturals i gastronòmiques, amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta com a eix central d’una celebració que és també la reivindicació de la qualitat i el prestigi dels vins de la DO Terra Alta, així com de la comarca com a destí enoturístic de primera alçada

Els actes comencen aquest dijous dia 20 amb la commemoració del 40è Aniversari de la DO Terra Alta. Aquest serà el tret de sortida de les diferents accions amb un sopar de gala que tindrà lloc a l’Església del Poble Vell de Corbera, i que anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant L’Antic Molí. 

La gala serà també l’escenari d’una nova edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, i comptarà amb la col·laboració de la periodista i escriptora Empar Moliner, que serà l’encarregada de fer de mestra de cerimònies. Serà, a més, una edició especial, ja que, a més d’entregar els premis en les categories tradicionals, es lliurarà també una sèrie de premis especials amb motiu d’aquest 40è aniversari

  • Premi DO Terra Alta ‘Vida entre Vinyes’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Aposta pel Territori’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Futur’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Criança’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Dona i Vi’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Restauració’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘Comunicació’ 
  • Premi DO Terra Alta ‘#fansDOTerraAlta’ 
Presentació del primer llibre fotogràfic de la DO Terra Alta 

Abans del sopar, a les 21h, tindrà lloc un dels moments més esperats d’aquesta Primavera DO Terra Alta: la presentació del llibre DO Terra Alta, Autèntic Paradís Rural, un llibre fotogràfic que mostra tot el cicle de la vinya i l’evolució dels paisatges de la comarca al llarg de tot un any. 

El llibre serà presentat amb un espectacular mapping que es projectarà sobre la façana de l’Església del Poble Vell

Mostra de Cellers DO Terra Alta 

Dissabte 22 d’abril la cita és al nucli antic de Batea, on se celebra una nova edició de la Mostra de Cellers DO Terra Alta. De 12h a 20h, els assistents podran gaudir d’una àmplia gamma de vins que aniran des de les tradicionals garnatxes blanques fins als vins joves d’aquesta anyada, passant pels vins premiats en l’edició del Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que s’haurà celebrat durant el sopar del 40è aniversari de la DO. 

La gastronomia també tindrà el seu espai en aquesta mostra, així com les propostes culturals, pensades tant per a grans com per als més petits; i iniciatives lligades a la diada de Sant Jordi, que inclouran la possibilitat de conèixer de primera mà el llibre fotogràfic de la DO Terra Alta. 

23 cellers participaran enguany de la mostra, on es podrà tastar un centenar de referències. Els cellers participants seran: Agrícola Corbera d’Ebre, Altavins, Bielsa Ruano, Casa Mariol, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Batea, Celler Josep Vicens, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Coma d’en Bonet, Estones Vins, Herència Altés, La Bruixa dels Mudefes, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Algars i Viticultors Bateans. 

Pel que fa a les propostes culturals, arrencaran a les 12h amb contacontes i tallers per als més petits, així com actuacions musicals que s’allargaran fins a les 14h. En horari de migdia, aquells que vulguin quedar-se a la fira maridant els vins de la DO Terra Alta amb les diferents propostes gastronòmiques, podran fer-ho acompanyats de la música dels Dj David Jardí i Aleix AP

A partir de les 16:30h torna la música més pausada, amb actuacions de Cambra de Violins acompanyades de peces de ball. A més, durant tot el dia, hi haurà altres sorpreses d’animació que amenitzaran la Mostra per fer d’aquesta una nova trobada a l’alçada dels vins de la DO Terra Alta. 

Cruïlla DO Terra Alta 

Un cop finalitzada la mostra, arrencarà un dels esdeveniments més esperats d’aquesta Primavera DO Terra Alta: la celebració de la primera edició del festival Cruïlla DO Terra Alta, que omplirà la comarca de música per a tots els públics, amb un cartell de luxe que inclou les actuacions de MClan i Els Amics de les Arts, dissabte al vespre; i La Fúmiga i Dàmaris Gelabert per als més petits, el matí de diumenge

A més de l’escenari principal del festival, hi haurà també un espai pensat per descansar i recuperar forces: el Village, un espai que acollirà diverses barres de vins de la DO Terra Alta, que els assistents podran maridar amb diferents propostes gastronòmiques i amb la música del Dj Miqui Puig, que amenitzarà tant la nit del dissabte com el migdia de diumenge. 

Jornada professional 

Dins de tota aquesta agenda d’activitats enoculturals, també els professionals tindran el seu espai. Serà dilluns 24 a partir de les 11:30h al Celler Joan Figueras de Gandesa. Una nova oportunitat perquè els cellers puguin presentar els seus vins directament als professionals de la restauració, l’hoteleria i la distribució, així com a prescriptors i premsa especialitzada. 

A més, la DO Terra Alta organitza un tast de varietats recomanades dirigit a premsa i prescripció, que se celebrarà en la seva seu, molt propera al Celler Figueras. I un cop finalitzat el showroom, se servirà també un dinar a peu dret amb propostes gastronòmiques de proximitat

A la jornada es podran tastar fins a un centenar de referències dels 24 cellers que hi participen: Agrícola Corbera d’Ebre, Altavins, Bielsa Ruano Vins, Casa Mariol, Celler Arrelats, Celler Arrufí, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Josep Vicens, Celler La Botera, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Coma d’en Bonet, Estones Vins, Herència Altés, La Bruixa dels Mudefes, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Rosendo Esteve Vins i Olis, Sant Josep Vins, Vins Algars i Viticultors Bateans.