Situada a Alfarràs, comarca del Segrià (Lleida). Les vinyes es localitzen en un enclavament natural excepcional, la Serra Llarga, que propicia l'elaboració de vins singulars.

En els seus inicis el celler va començar transformant una antiga gravera en la finca Vinya Núria. Actualment tenen quatre vinyes situades al voltant de la Serra Llarga, entre els rius Farfanya i Noguera Ribagorçana. La riquesa, varietat i història dels sòls sobre els quals conreen la vinya, els permet elaborar diferents estils de vi biodinàmic, amb matisos singulars i de gran complexitat.

Elaboració del vi
El celler treballa sota els preceptes ecològics i biodinàmics. Certificats pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecolològica) i per Demeter Internacional. Les seves vinyes i el celler formen un ecosistema sostenible, capaç d'autoproveir-se i amb una biodiversitat molt rica.

Per a això han recuperat pràctiques agrícoles ancestrals, com el trepitjat del raïm, el cultiu biodinàmic o la fitoteràpia, per a poder elaborar el millor vi i mantenir les vinyes sanes i lliures de plagues.

Lagravera és pioner, dins de la Denominació d'Origen Costers del Segre, en el tractament i cura de tota la cadena de fred, començant per un sistema en la pròpia vinya per a baixar la temperatura del raïm fins a 4oC processar-lo així en les millors condicions possibles.

  • La seva tenacitat i filosofia respectuosa amb el fruit i el medi ambient els ha valgut l'Esment Especial a la Innovació, Qualitat i Desenvolupament Sostenible en els premis Rutes del Vi d'Espanya de 2011.
  • Premi d'Arquitectura 3M pel COAC.
  • Premi Europeu de Sostenibilitat i Contribució a la Societat per a la reconversió d'una antiga gravera.

Enoturisme
Ofereixen diferents paquets de visites als cellers: Visites que inclouen tast de vins i vinyes, vols el globus, rutes en btt elèctrica, etc. Per a consultar els preus contactar amb el celler.

Vins
Procedents de la mescla de paisatges entorn de la Serra Llarga o d'una única parcel·la, cadascun dels vins biodinàmics que elabora aquest celler té la seva pròpia personalitat. Cada anyada i cada ampolla és tan singular com la varietat, el color, i la complexitat del raïm.

 

Carretera de Tamarite, 9 25120 Alfarràs (Lleida) 973 76 13 74