La Finca Emendis es troba en al cor del Penedès, disposa de 48 hectàrees de vinyes pròpies de terres argiloses, pobres en matèria orgànica, calcàries i amb un alt component de magnesi que aporta als nostres vins l’acidesa necessària per gaudir de la frescor en els vins blancs i caves i per dotar de bona estructura la criança dels vins negres. Els vins i caves elaborats en Emendis són fruit exclusiu de les vinyes de la Finca.

Emendis s’aplica la viticultura integrada: es respecta i conviu amb la flora i fauna de l’entorn i s’està constantment pendent dels canvis climàtics que puguin afectar la vinya. Es conreen les vinyes individualment, adaptant-se a les necessitats específiques de cada varietat. Per exemple, en les vinyes de Xarel·lo es fa una poda llarga mentre que el Chardonnay aporta una millor qualitat de raïm quan se li realitza una poda curta.

Elaboració del vi

Per elaborar els vins blancs i el vi per a cava es duen a terme premsats molt suaus mitjançant premsa pneumàtica obtenint uns rendiments de com a màxim el 55-60%. Únicament s’utilitza el most flor (most de la primera premsada). En varietats com el chardonnay i el moscatell, es fa una maceració pel·licular a baixa temperatura durant 10 hores per extreure compostos aromàtics.

Les fermentacions dels vins blancs es realitzen a baixa temperatura (entre 10 i 14 dies a 16ºC). A aquests vins, destinats al nostre vi blanc TRIO i per elaborar els caves, se’ls fa un tràfec a final de la fermentació i després se’ls deixa reposar durant aproximadament un mes perquè s’aclareixin de forma espontània.

Un cop finalitza el repòs, s’efectua un posterior tràfec amb lluna vella i, per finalitzar el procés, es preparen els cupatges de les diferents varietats abans de ser embotellats.

En l’elaboració del vi blanc fermentat en barrica, després de la maceració pel·licular del raïm, es desfanga estàticament i es fermenta en bóta a temperatura inferior a 17ºC. Durant tot el procés de fermentació es porta a terme dues vegades per setmana el “batonage”.

En els vins negres, l’objectiu d’Emendis és obtenir una elevada extracció de color. Per aquest motiu, és essencial veremar en el moment òptim de maduració fenòlica, processar el raïm a baixa temperatura extraient completament la rapa i entrar-a macerar en els dipòsits troncocònics. Posteriorment realitza la criança en bótes de roure Francès i Americà.

Pel que fa als caves, pateixen una lenta segona fermentació en ampolla a baixa temperatura en una de les parts més emblemàtiques del nostre celler, la cava. Una construcció única i singular, en forma de gran arc, a 10 metres de profunditat reciclant l’estructura de formigó que es va utilitzar en la construcció d’un túnel per la línia de tren AVE (Madrid-Barcelona).

Vins

Els vins i caves elaborats en Emendis són fruit exclusiu de les vinyes de la Finca. Disposem de 12 varietats diferents de vinyes pròpies.

vinsemendis

Instagram

Ubicació