SITUACIÓ

El centre de la ciutat romana, actual Barri Gòtic, era on es creuaven el Cardo i el Decumanus, avui carrers del Bisbe i Llibreteria. Molt a prop encara podem veure les restes del temple romà d'August. De fet el nucli originari de la Barcelona romana i medieval és encara el cor de la Barcelona del segle XXI. En el seu entramat de carrerons i places hi ha tot el passat i el present de la ciutat.

Aquí, al Barri Gòtic trobem els palaus de l'Ajuntament i de la Generalitat, la Catedral i altres esglésies gòtiques com la de Santa Maria del Pi o la dels Sants Just i Pastor. Molt a prop de la plaça de Sant Jaume, al bell mig d'aquest barri de Barcelona, hi ha l'antic Call jueu, de carrerons ínfims, on encara s'hi conserven algunes restes de l'antiga sinagoga.

Al mateix Barri Gòtic, la Plaça del Rei mostra amb orgull el conjunt que formaven les dependències reials de la Corona catalano-aragonesa. En el subsòl de la mateixa plaça podem fer un recorregut per les impressionants restes arqueològiques de la Barcelona romana. Darrera la Catedral descobrim la bonica plaça de Sant Felip Neri, amb l'església barroca. Tot plegat envoltat de carrerons d'un barri de Barcelona ple d'història, que copsa aquell qui els trepitja.

EL RESTAURANT

El restaurant Pla, pioner de la gastronomia en el barri gòtic barceloní, va néixer el mes de febrer de 1998 i quan un restaurant compleix més de 20 anys cal felicitar l'home que hi ha darrere, Jaume Pla. És un local de dues plantes, càlid, acollidor i amb un ambient i decoració relaxat que, sens dubte, convida a gaudir de l'experiència.

Una cuina catalana posada al dia amb plats de temporada, que treballa el producte local amb un toc de modernitat. Disposa d'una carta molt treballada, que destaca per la combinació de textures i sabors en els plats com per exemple les escarxofes amb escopinyes, el carpaccio de cèleri amb salsa d’anxoves i tocs de remolatxa, l'empedrat de cigrons, alfàbrega, tomàquet sec i prunes o el xai al forn en el seu suc amb amanida d’espinacs, fruita de temporada i ceba confitada.

Destaca també una treballada carta de vins, amb referències de gairebé totes les denominacions d'origen catalanes. També disposa vins de la resta d'Espanya i de la resta del món, a on destaquen els francesos.

Un lloc autèntic

Preu: A partir de 40€ per persona.

DESTAQUEM

  • La qualitat del producte.
  • La aposta de cuina catalana posada al dia.
  • La carta de vins.
  • L'ambient càlid i acollidor.
  • La relació qualitat-preu.

SERVEIS

pagotarjeta

CONTACTE

FOTOS INSTAGRAM

UBICACIÓ