De tornada a la normalitat, estem ansiosos de quedar, sortir, i descobrir nous llocs on gaudir d'agradables vetllades. Per això, avui us portem tres restaurants d'una comarca, el Baix Llobregat, poc reconeguda gastronòmicament i que són referents als municipis on estan ubicats.

Cal Mingo

calmingoSituat a una antiga masia entre Sant Boi i Viladecans, és un dels clàssics gastronòmics de la comarca del Baix Llobregat. Regentat pel conegut xef Mingo Morilla, que es va iniciar al costat de Ferràn Adrià a l'hotel Playafels de Castelldefels.

Es tracta d'un restaurant d'autor, on el xef aposta per una cuina estacional, elaborada i de proximitat, on gran part de la seva matèria primera procedeix del Parc Agrari del Baix Llobregat. D'aquest gran hort al peu de Barcelona procedeixen les verdures i fins i tot una joia anomenada Pota Blava. A la seva carta podem trobar grans especialitats com el bacallà o el foie, els bolets, caça, etc.

C-245, 88, 08840 Viladecans, Barcelona

El Torreón

torreongavamarMés de 40 anys l'avalen, és un clàssic de Gavà Mar. El singular edifici on està ubicat tot d'una planta va ser obra de Francisco Mitjans, l'arquitecte que va fer el Camp Nou del F.C Barcelona. Però el que més crida l'atenció és l'extensa terrassa amb vista sobre el jardí.

La carta és extensa, cuina catalana i mediterrània, especialistes en arrossos, peix i marisc de primera qualitat. Els plats que destaquen són els arrossos en diverses versions, el bacallà a la mel amb patata glacejada, la daurada a la sal o l'entrecot de vedella a la graella.

 Carrer de Blanes, 3, 08850 Gavà, Barcelona

Solraig

solraig600Situat al passeig marítim de Castelldefels, a l'hotel Bel Air i a uns metres de la platja. És un restaurant de cuina mediterrània especialitzat en arrossos d'autor, no en va ha estat dues vegades seguides finalista al concurs els Millors Arrossos d'Espanya. La primera el 2018 amb l'arròs trufat de gamba vermella, bolets i piparra basca. I el 2019, amb el seu arròs de "zamburiña", calamar i pèsols del Maresme.

La carta és variada i gran, amb plats i tapes per a tots els paladars, encara que destaquem el producte estrella, els arrossos: arròs de marisc Tauró amb gamba, musclo, escamarlà i cloïssa. Calder d'arròs amb llamàntol i cloïssa. Arròs de botifarra amb carxofa i calamarset de platja....

 Passeig Marítim, 169, 08860 Castelldefels, Barcelona