elbulli600La Costa Brava i el Pirineu de Girona sovint compten amb novetats per als seus visitants, que permeten experimentar, gaudir, assaborir o conèixer el territori de manera única. Des de noves obertures hoteleres o de restauració fins a projectes de culturals o nous esdeveniments esportius o artístics.

Situades a Lloret de Mar, Roses i Figueres, aquestes tres noves direccions a la regió són perfectes per a visitar aquestes vacances en família. Experiències immersives on es tracta des del canvi climàtic fins a la faceta més personal d'un dels genis del surrealisme.

El Castell de Lloret – Lloret de Mar

Des del passat 28 d'abril Lloret de Mar compta amb un nou espai immersiu dedicat a l'emergència climàtica. El Castell de Lloret —situat front del poblat ibèric del Turó Va rodar i al peu de Sa Caleta i del camí de ronda— va obrir les seves portes completament renovat, convertit en una atracció cultural on s'exposaran les causes, conseqüències i solucions davant el gran repte al qual ens enfrontem com a societat: el canvi climàtic.

A més de les tres sales immersives, l'espai compta amb una espectacular terrassa amb vista privilegiades sobre la platja de Lloret i la Costa Brava. En ella està instal·lat un bar, que romandrà obert tant per als qui hagin gaudit de l'experiència completa com per al públic general. Més informació aquí.

elBulli1846 – Cala Montjoi, Roses

ituat en ple Parc Natural del Cap de Creus, l'antic restaurant és ara un museu per a reflexionar sobre el coneixement, la innovació i la història de elBulli. El recorregut expositiu permet comprendre per què va canviar el paradigma de la gastronomia mundial i convida a reflexionar sobre la seva relació amb el coneixement i la innovació.

La visita consta de quatre blocs: un espai exterior dedicat a la cuina i la innovació; l'espai que ocupava el restaurant amb les fites clau de la història de elBulli; un altre espai dedicat a les relacions interdisciplinàries i, finalment, un espai dedicat a elBulliDNA que permet conèixer els projectes de la fundació. El museu estarà obert del 15 de juny al 16 de setembre de 2023, de dilluns a dissabte, amb algunes excepcions. Més informació aquí.

Casa Natal Salvador Dalí – Figueres  

A l'estiu serà quan vegi la llum el projecte museístic de la Casa Natal de Salvador Dalí, a Figueres, convertint-se en l'únic espai del món en el qual s'interpretarà la figura del geni surrealista des d'un vessant personal i íntim. Aquest espai, situat en un edifici modernista de 1898 al carrer Monturiol, serà una oportunitat única per a entendre millor una figura com la de Salvador Dalí, ja que “experimentarem a Dalí'' a partir de múltiples facetes. Una experiència que permetrà conèixer a l'artista per a entendre millor la seva obra.

El recorregut serà totalment immersiu i comptarà amb una audioguia que se sincronitza amb les imatges projectades en les diferents estades. Enregistraments de veus i sons, imatges, mappings, projeccions, efectes de so i llum, una reproducció de l'antiga notaria del pare de Dalí, una banda sonora i un calidoscopi configuren la visita. La Casa Natal serà un complement als espais ja existents vinculats a l'artista. Més informació aquí