vivid2023De l'1 d'abril a l'1 de maig se celebrarà la desena edició del Festival Vívid, un mes sencer d'originals activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, els cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com dels membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

Vívid, consolidat com un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme a Catalunya, oferirà unes seixanta activitats durant el mes d'abril amb un total de 2.500 entrades. La programació es divideix en vuit categories: tasts singulars, maridatges per perdre els sentits, menjars que fan festa, esmorzars entre vinyes, experiències vil·lenials, rutes de vi i natura, melodies de vi i escapades Vívid.

1.- Tast sobre un globus aerostàtic a Empordàlia

Vívid proposa un munt de tasts singulars i únics per assaborir els vins de l'Empordà. El celler Empordàlia programa un tast de vi sobre un globus aerostàtic, que sobrevolarà unes de les seves vinyes, perquè els participants puguin comprovar des de l'aire l'esclat de la floració de la vinya

2.- Speed dating, Speed tast’ en Mas Geli 

El celler Mas Geli anima els assistents de Vívid a buscar noves amistats amb l'activitat Speed dating, Speed Tast, que proposa degustar cada vi amb companys o companyes de taula diferents de forma elegant.

3.- Maridatge de formatges amb Toni Gérez

Vívid programa activitats que mariden els vins de l’Empordà amb altres productes del territori per descobrir sabors i textures en perfecte equilibri. Un viatge enogastronòmic de la mà de grans experts com el cap de sala del Restaurant del Castell PereladaToni Pérez –primer cap de sala reconegut amb una estrella Michelin- que proposa una curosa elecció de formatges d'aquí i d'allà per maridar amb tota mena de vins.

4.- Sopars a deu mans amb ‘Cuina de l’Empordanet’

Al Festival també es pot degustar una àmplia proposta de menjars. Cal destacar els tres sopars a 10 mans que proposen els xefs de la Cuina de l'Empordanet i els cellerers de l´Empordà. Cada àpat oferirà un maridatge creat especialment per combinar cinc plats i cinc vins de l'Empordà. Tots els sopars compten amb la presència dels xefs i cellerers que expliquen als comensals els plats i els vins i el sentit del maridatge.

5.- Esmorzars entre vinyes amb ‘Cuina del Vent’
Durant els caps de setmana del mes d'abril, enòlegs de la Ruta del Vi DO Empordà i restauradors de la Cuina del Vent uniran la seva creativitat per oferir una experiència enogastronòmica única que proposa un tast de vins i un esmorzar entre vinyes, amb plats elaborats principalment amb productes de proximitat.
6.- Experiències Vilenniales

Per augmentar l'assistència del públic més jove al Festival de l'enoturisme, es programen activitats dirigides principalment a aquest col·lectiu. Són propostes que mariden el vi, la gastronomia i la música en un ambient festiu i en entorns de gran bellesa, com un Brunch entre vinyes al nou celler Perelada, o un Wine sunset a la Finca Furot del celler Oliveda, que proposa un capvespre entre vinyes envoltades de natura, vins i concert.

7.- Una muntanya que fa vi

El Consell Regulador de la DO Empordà proposa una ruta a peu per les Gavarres, d'uns cinc quilòmetres, entre paisatges de vinya, oliva i cereals. Durant la marxa, els participants visitaran els cellers Clos d'Agon i Viníric, de Calonge, on tastaran alguns dels seus vins.

8.- Biodiversitat al celler Mas Llunes

El celler Mas Llunes programa un recorregut a peu pels seus vinyes ecològiques. Al llarg d'un itinerari entre ceps, suredes i parets de pedra seca, els participants observaran la fauna i la flora del Paratge Natural de la Serra de l'Albera i coneixeran les tasques que s'han dut a terme per tal de recuperar la biodiversitat autòctona de la zona. Abans d'iniciar l'aventura, els assistents faran un esmorzar de pa amb tomàquet, embotits i formatges al celler.

9.- Tast de vins en llengua de signes a Clos d'Agon

El celler Clos d'Agon programa un tast de vins en llengua de signes a càrrec de José Luis Pujadas, l'únic sommelier a Catalunya especialitzat en llengua de signes catalana (LSC). Una activitat inclusiva perquè tothom gaudisca d'aquesta experiència. El tast anirà acompanyat d´un aperitiu de formatges i embotits de la zona.

10.- ‘Vinum habemus’, tast ràpid al monestir de Sant Pere de Rodes

Nova proposta teatralitzada al monestir de Sant Pere de Rodes per descobrir el seu passat vinícola. El monjo cellerer Joan Proeta triarà els vins que se serviran durant una visita del papa Benet XIII i consultarà amb els participants la seva elecció en un tast ràpid de tres vins, amenitzat amb molt humor.

Més informació sobre el festival a https://vivid.costabrava.org/