CartellMardeVins250El cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre, Castelldefels celebra la primera edició de la fira Mar de Vins, una mostra que se celebrarà a la Plaça de l’Església, el centre neuràlgic del municipi, i que compta amb el segell dels fundadors de Temps de Vi (Vilanova i la Geltrú), fira de referència en el sector, i el suport de l’Ajuntament de Castelldefels.

La fira es va presentar ahir al Castell de Castelldefels, amb la participació d’Eva López, Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Castelldefels, i Carles Carbonell i Nacho Vicente, directors de la fira. A l’acte es va presentar el cartell d’aquesta primera edició, així com la programació d’actes que se celebraran en el marc del cap de setmana de la fira.

Mar de Vins està concebuda com a una fira amb tres eixos principals: promoure els vins elaborats a Catalunya; estendre la cultura del vi i del cava juntament amb el patrimoni de Castelldefels; i fer créixer la presència de vi català als restaurants de la localitat.

En paraules de Carles Carbonell, codirector de la fira, en tractar-se d’una primera edició, volen créixer a poc a poc: “Volem anar fent passos i assumint-los, que la ciutat conegui la fira i que a poc a poc tothom se la faci una mica seva. És necessari el suport del sector privat dels restauradors, dels cellers i de la gent que fa teixit a la ciutat per poder créixer”

Des de l’Ajuntament esperen també que la fira tingui una bona acollida per poder-la reeditar els pròxims anys: “Primer, que agradi als veïns i veïnes, que són els principals objectius, però que també atregui el turisme. Des del nostre àrea creiem que tindrà molt bona rebuda perquè l’hostaleria a la localitat és molt viva”, assegura Eva López, Regidora de Turisme

Primera edició de Mar de Vins 

En aquesta primera edició de la fira, els assistents trobaran una vintena d’expositors, entre cellers (14) i estands gastronòmics

A més de vi i gastronomia, també hi haurà una extensa programació musical, que es concentrarà a l’escenari principal de la mostra, així com un programa de tastos paral·lels

El primer d’aquests tastos guiats serà dissabte dia 1 a les 18h a la Sala de la República (Plaça de l’Església). Sota el títol Vins Mediterranis, els assistents podran gaudir d’alguns dels vins dels cellers que participen en la fira. 

Diumenge a les 12h, al mateix espai, tindrà lloc el tast Recorregut Sensorial per la DO Catalunya, una activitat a càrrec de la Denominació d’Origen Catalunya, patrocinadora de la fira, i on els assistents podran conèixer de primera mà alguns dels vins que s’elaboren sota aquesta denominació d’origen.