Carles Gaig és un referent de la gastronomia catalana. Mereixedor d’una estrella Michelin durant prop de 30 anys, és considerat un clàssic entre els seus clients i un mestre entre els seus col·legues.

És hereu d’una tradició que es va iniciar a finals del segle XIX, quan la família va obrir una fonda al barri d’Horta de Barcelona. Amb el pas dels anys s’ha convertit en una institució, pel seu respecte a les receptes clàssiques i la seva especial atenció al producte: “Faig una cuina que té com a base la cuina tradicional catalana. Per avançar, cal mirar a al passat” afirma. Una cuina tradicional i respectuosa, on prima la matèria primera.

A la nova "Cuina Gaig - Casa Torner i Güell" de Vilafranca, el xef proposa alguns dels millors plats del receptari tradicional català i alguns dels seus clàssics com els Macarrons del Cardenal o els Canelons Gaig. Sabors d’extraordinària personalitat, identificats amb el territori i la seva idiosincràsia, acompanyats de vins i caves amb DO Penedès.

Entrants com els bunyols de bacallà o les croquetes de rostit, plats de peix com els calamarcets farcits o l’arròs mariner amb escamarlans, plats de carn com els peus de porc Ral amb naps, les mandonguilles amb sípia o el pit de gall del Penedès amb shiitakes i postres com crema catalana o les lioneses amb nata són només alguns exemples del que podem trobar a la carta.

Els dissabtes, dia de mercat a Vilafranca (una tradició comercial d’origen medieval) es serveixen esmorzars de forquilla i ganivet que conviden a entaular-se de bon matí per a gaudir del millor de la nostra gastronomia de tota la vida, com ara la botifarra de Martinet amb mongetes, el bacallà amb samfaina i cigrons, els ous fregits amb llonça Ral i mongetes, o el guisat de cap i pota i tripa de Bacallà.

El restaurant del Mercer Hotel Casa Torner i Güell -situat a la Rambla de Sant Francesc, 26 de Vilafranca- compta amb dos espais diferenciats: la sala i la terrassa envidrada envoltada d’un entorn natural, on els amants de la bona taula podran gaudir d’una estona més que agradable.