Dilluns passat 30 de setembre, Maymanta va celebrar la tan esperada obertura del seu restaurant a l'icònic i renovat Grand Hyatt Barcelona amb l'esdeveniment Ruta Origen 0, una experiència que va combinar el millor de la gastronomia peruana amb la riquesa cultural del país andí. Més de 200 convidats, inclosos destacats representants del món gastronòmic, cultural, social i turístic van participar en aquesta exclusiva vetllada organitzada en col·laboració amb Grand Hyatt Barcelona.
Ubicat a la planta 19 de l'hotel, amb impressionants vistes panoràmiques de la ciutat, el restaurant es va transformar en un food market gastronòmic. Els assistents van tenir l'oportunitat de degustar una selecció de plats elaborats en viu pel xef Omar Malpartida i el seu equip, inspirats en les tres grans regions del Perú: la serra, la selva i la costa. Entre les propostes destacades, es van incloure anticutxos, ceviches frescos, ostres i arrossos tradicionals, tots acompanyats per una sofisticada cocteleria basada en pisco, que va fusionar els sabors de l'Amazònia amb tocs de la Mediterrània.
L'esdeveniment no només va brillar per la seva oferta gastronòmica, sinó també per la posada en escena de tres danses tradicionals peruanes, organitzades per la Comissió de Promoció del Perú per a l'Exportació i el Turisme: PromPerú. Aquestes actuacions van ressaltar l'herència cultural del país, aportant un matís artístic que va complementar la filosofia de Ruta Origen 0, que tenia com a objectiu no només celebrar la cuina peruana, sinó també connectar els assistents amb les profundes arrels culturals del Perú.
Omar Malpartida, reconòmic pels seus exitosos projectes en Maymanta Barcelona, Maymanta Ibiza i Kaypa en Menorca, va expressar el seu entusiasme per aquesta nova aventura a la ciutat comtal: “Eaquest projecte és una carta d'amor a la meva terra i la seva diversitat. Volem que cada persona que creui les portes de Maymanta se senti transportada al Perú, als seus paisatges, als seus sabors, ia les seves històries. Barcelona és una ciutat cosmopolita, i crec que la nostra proposta encaixa perfectament en aquest entorn”.
Per la seva banda, Franck Sibille, director general de Grand Hyatt Barcelona, va destacar el privilegi de comptar amb Maymanta com a part de l'oferta gastronòmica de l'hotel: “La visió d'Omar i el seu equip aporta una energia única a la nostra proposta gastronòmica. La ubicació de Maymanta, amb vistes inigualables i un concepte que barreja tradició amb innovació, fa que Grand Hyatt Barcelona sigui el lloc perfecte per gaudir d´una experiència completa i sofisticada”.
Amb Ruta Origen 0, Maymanta marca l'inici d'una nova etapa a l'escena gastronòmica de Barcelona i es posiciona com un referent de la cuina peruana a la ciutat.