CartelPaquito275Per segon any consecutiu, Barcelona dóna la benvinguda al Paquito, l'entrepà més fresc i original que diferents restaurants i bars versionen utilitzant com a element comú a totes les seves receptes el filet de cama de xai. I en aquesta edició de la ruta, com a novetat, l'entrepà se'n va de còctels i estarà present en una selecció de les millors cocteleries de la Ciutat Comtal.

El projecte de INTEROVIC (Interprofesional Agroalimentaria del Ovino y el Caprino de Carne), que forma part del programa europeu “Carne de lechal, cordero y cabrito Sabrosa y Sostenible, elige el origen europeo” i que també triomfa a altres ciutats com Madrid, València, Zamora i Àvila, continua un any més animant el consum de carn d'origen oví, especialment entre el públic més jove. Ho fa posant-la entre pa i pa, formant part d'una elaboració tan popular i assequible com és un entrepà i fent-la servir com a element d'unió entre tots els bars que participen en aquesta iniciativa. Així, es busca reactivar el consum d'aquesta carn, que és una de les més sostenibles.

Les adreces imprescindibles del Paquito a Barcelona

La ruta del Paquito és del 3 al 30 d'octubre i serà present a més de 200 establiments amb 200 versions diferents del bocata més gaudit. El públic de Barcelona els podrà trobar aquest any, seguint les tendències, en dues de les millors cocteries del món com són Paradiso i Two Schmucks, als llocs 3 i 11 de la llista dels Worlds 50 Best Bars, l'últim ho oferirà al seu local Fat Schmucks. El Paquito també se n'anirà de còctels a Papagayo Cocktails & Food i estarà present a establiments com Bar Yeti, Mirch, Claris 118, Fishølogy, Contracorrent, Bodega Pasaje, Bodega Montferry, Warike, Bar Omar, La Mundana, Tapas 24, Café del Centre, Bar Alegría, Monocrom, Bar Torpedo, Galileo i El Puestu.

N'hi haurà molts més. Clàssics, moderns, carismàtics i destacats per ser llocs de reunió on gaudir d'aquest entrepà d'edició especial, la llista completa d'adreces es pot consultar al web www.buscandoapaquito.com

L'entrepà de xai amb nom propi

Encara que el Paquito és només un, la veritat és que hi ha molts Paquitos diferents esperant a ser descoberts a Barcelona. Tots ells s'elaboren emprant el filet de cama de xai, un producte molt versàtil i assequible que garanteix al consumidor unes òptimes característiques organolèptiques. A més, l'artista Ana Jarén ha creat una sèrie d'il·lustracions, que apareixen també físicament als establiments que ofereixen el Paquito i són claus per transmetre l'aura i l'estètica del Paquito.