La Guia de Vins de Catalunya sortirà al mercat el pròxim dilluns 14 d’octubre, com cada tardor, envoltada d’un bon nombre de cellers per celebrar la Festa dels Millors Vins, l’acte més multitudinari i representatiu del món del vi català.
La festa de presentació de la 17a edició de La Guia tindrà lloc a la Sala Razzmatazz de Barcelona, i arrencarà a les 11:30h, amb la celebració de la Cerimònia de Lliurament dels Premis als Millors Vins d’entre les 1.206 referències presentades a aquesta edició 2025. Durant la cerimònia, que conduirà la periodista i escriptora Empar Moliner, es desvelaran els premis als Millors Vins (varietals i per categories), així com els Premis Honorífics. Un cop finalitzat l’acte, s’obrirà el tast lliure, on els professionals del sector podran tastar les referències que han obtingut més de 9.50 punts en aquesta edició.
La festa comptarà amb la participació d’una vuitantena de cellers de tot el territori català, que presentaran més de 400 vins als assistents. Entre totes aquestes referències, a més dels vins guanyadors d’aquesta edició, es podran tastar petites produccions i edicions limitades de difícil accés per a una bona part dels professionals del sector.
Les novetats de La Guia 2025
La Festa dels Millors Vins s’organitza des de fa 15 anys per celebrar la sortida a la venda de La Guia de Vins de Catalunya, una eina imprescindible per al sector que, enguany, arriba amb novetats. Es tracta d’una nova secció anomenada Fem Feliç al Vi, que neix per donar sentit als maridatges gastronòmics, però amb el vi com a protagonista. Per als directors de La Guia, Fran Ortiz, Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, aquesta secció “neix de l’amor al vi, i de la convicció que una taula sense vi no està complerta”.
Així, sommeliers i xefs proposen receptes junts a partir de la tria d’un vi català. Concretament en aquesta primera edició, quatre restaurants i una escola d’hostaleria són els protagonistes d’aquesta nova secció: Celler de Can Roca, Els Pescadors, Les Moles, Quatre Molins i el Restaurant-Escola Martí Dot, que mariden les seves propostes gastronòmiques amb 5 vins catalans de renom.