clarisLa familia Clos celebra els 30 anys del Claris Hotel & Spa 5*GL amb una posada en valor de La Terrassa del Claris, un espai pioner a Barcelona que va suposar obrir els rooftops d'hotel a barcelonins i visitants.

"No volia fer un hotel més -recorda Jordi Clos, president de Derby Hotels Collection- en un moment en què la ciutat creixia, jo somiava modernitzar l'hostaleria a Barcelona" -explica l'artífex del projecte que va néixer conceptualment cap al 1987, i que va ser inaugurat el 1992. “Claris va ser el referent hoteler que va guiar la ciutat al repte olímpic –afegeix Clos- ara, 30 anys després, és el moment de recuperar tot aquell entusiasme i il·lusió per dimensionar Barcelona una vegada més”, conclou.

L'obertura de l'hotel Claris el 1992 va suposar una clara aposta per l'allotjament de luxe, en un moment d'innovació i transformació de Barcelona amb motiu dels Jocs Olímpics. L'adquisició per part de Derby Hotels del Palau Vedruna, a la confluència de Pau Claris amb el carrer València, va ser crucial per materialitzar les intencions de Jordi Clos, a finals dels anys vuitanta.

La façana centenària, datada a 1890, es va mantenir intacta com a valor històric afegit, per donar pas a un edifici de modernitat amb exterior de vidre. El resultat final redimensionava la construcció original; una obra signada per l'equip d'arquitectes més capdavanters del moment: Oriol Bohigas, Martorell i Mackay.

L'hotel Claris ha evolucionat durant els darrers trenta anys a un ritme constant i en sintonia amb Barcelona. La família Clos ha posicionat el vaixell insígnia al sector hoteler de luxe a base d'invertir en confort a les habitacions, d'adequar espais comuns als públics corporatius, a més d'instal·lar el Mayan Secret Spa i d'introduir propostes de gastronomia Premium, tant per clients allotjats com per a barcelonins.

El Claris Hotel & Spa i la seva terrassa amb 30 anys de trajectòria suposen l'inici d'una tardor de celebracions i novetats que serviran a Derby Hotels Collection per renovar la seva aposta per la gastronomia i l'excel·lència a tots els seus establiments.

Jordi i Joaquim Clos han confiat la restauració del Claris al xef Jesús Pastor, que signarà la nova proposta gastronòmica de tot l'hotel, s'encarregarà dels esdeveniments i encapçalarà un nou espai de cuina asiàtica situat al vestíbul -amb estrena prevista a finals d'any- a més del restaurant La Terraza del Claris, un espai obert tot el hivern a Barcelona. A partir d'aquesta tardor, els comensals i els hostes descobriran una carta que segueix fidel a la qualitat del producte i aporta luxe fins al mínim detall, en un ambient d'elegància i exclusivitat.

El jove cuiner arriba al restaurant La Terraza del Claris després de passar per diferents hotels de luxe de Barcelona i també pel restaurant “El Poblet” de Quique Dacosta a Dénia (Alacant).