Família Torres va presentar el seu projecte del Priorat a la Barcelona Wine Week, amb un tast horitzontal impartit per Miguel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, i l'enòleg Jordi Foraster.

Amb el títol "Quatre aproximacions als sòls del Priorat", Miguel Torres Maczassek i Jordi Foraster, van presentar els quatre vins, tots de l'anyada 2019, que conformen la proposta del celler en relació amb aquesta històrica regió de sòls de llicorella i pronunciades pendents. Vins que representen aproximacions diferents al Priorat: la diversitat de varietats i vinyes amb Secret del Priorat, la tipicitat de Porrera amb Salmos Vi de Vila, l'expressió de les vinyes velles amb Perpetual Vinyes Velles i la singularitat màxima amb Mas de la Rosa, que dóna veu a la que va ser una de les primeres finques vitivinícoles de Porrera i exemple de la viticultura heroica del Priorat.

SalmosSecret del Priorat 2019
Varietats: Garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon, merlot i syrah.

Pretén mostrar la tipicitat del territori del Priorat a través de les varietats i els municipis. Aquest cupatge està format per varietats autòctones que defineixen l'estil dels vins del Priorat, però també per varietats internacionals, que ocupen entre el 20% i el 25% de la superfície vitivinícola. Els raïms procedeixen de vinyes situades a sis dels nou municipis que formen part de la DOQ Priorat: Bellmunt, El Molar, El Lloar, Torroja, Porrera i Poboleda.

Elaboració i criança: Cada varietat es fermenta separadament en dipòsits d'acer inoxidable i envelleix durant 12 mesos en roure francès de segon ús. El cupatge es fa abans de l'embotellat.

 

Salmos 2019
SalmosVarietats: Carinyena i garnatxa.

És un homenatge als monjos de la Cartoixa, que van introduir la viticultura al Priorat, i es basa en el respecte per la tipicitat del territori. S'elabora amb varietats autòctones procedents majoritàriament de vinyes pròpies, situades a les zones altes i fresques de Porrera, sempre en sòls de pissarra. Amb l'anyada 2019, Salmos entra a la classificació de Vi de Vila de Porrera.

Elaboració i criança: El 50% del vi envelleix durant 16 mesos en fudres de 30 hectòlitres i la resta en bótes de 300 litres de roure francès de gra fi (Troncais, Jupille, Vosges), 30% i 70% segon any. Continua la criança en ampolla durant un mínim de 12 mesos.

 

Perpetual 2019
Varietats: Carinyena i garnatxa.

PerpetualAquest vi va néixer el 2005 per preservar i revaloritzar les vinyes velles del Priorat de més de 75 anys, de les quals actualment gairebé no queden 150 hectàrees. Els raïms procedeixen de petites parcel·les de viticultors locals de 5 municipis (Porrera, Torroja, El Lloar, El Molar i Bellmunt), plantades en pronunciats pendents de pedra llicorella, sobre les quals es realitza un exhaustiu seguiment per garantir la màxima qualitat del fruit. Perpetual és majoritàriament carinyena, completada amb una mica de garnatxa, un blend que és fidel a la realitat de les vinyes velles del Priorat. Es combinen zones més càlides amb altres de més fredes per buscar un equilibri que expressi la singularitat d'aquest indret. El resultat és un vi de gran concentració i personalitat. L'anyada 2019 incorpora la menció de "Vinyes Velles", que cetifica la traçabilitat d'acord amb el nou reglament de la DOQ Priorat.

Elaboració i criança: El vi envelleix en fudres i bóta de roure francès de gra fi (Troncais, Jupille, Vosges), 30% nou i 70% segon any durant 17-18 mesos. Continua la criança en ampolla un mínim de 12 mesos.

 

Mas de las Rosa 2019
MasdelaRosaVarietats: Carinyena i garnatxa.

Mas de la Rosa és una finca històrica de Porrera, propietat de la família Torres. En aquest lloc creixen ceps de garnatxa i carinyena de més de 80 anys (plantades entre 1939-1940) en una superfície de 1,86 hectàrees. L'excepcional terroir del Priorat i la selecció dels raïms més exquisits han servit d'inspiració per a aquest projecte, una edició limitada del vi icona de Família Torres al Priorat.

Elaboració i criança: Maceració de 10 dies seguida d'una fermentació de 7-8 dies a petits dipòsits d'acer inoxidable a una temperatura de 23ºC. Criança en fudre de roure francès de 1500 litres durant 18 mesos i un envelliment posterior en ampolla d'un mínim de 12 mesos.

Es van produir 1564 ampolles (75cl), 75 ampolles Magnum (150cl) i 23 Jeroboam (300cl).