terraaltaAquest divendres 11 de febrer arrenca la IX edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Una quarantena de restaurants d’Alcanar, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita participen de nou d’aquestes jornades, oferint menús gastronòmics amb la galera com a protagonista, un producte local i de qualitat típic de l’Ebre.

Un any més, aquests menús estaran maridats amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta, que amb la seva garnatxa blanca acompanyarà propostes com ara arròs negre amb galera i carxofa, daurada salvatge amb suquet de galera i ramallo de mar, suquet de peix amb galeres i llagostins a l’estil dels pescadors rapitencs, o cassoleta de galeres saltejades amb alls tendres entre moltes altres propostes.

Les jornades, que s’allarguen fins al 13 de març, són una bona oportunitat per gaudir de la gastronomia local i de proximitat, com és el cas d’aquest crustaci que, a més, és font de proteïnes, vitamines i minerals, així com baix en calories i de fàcil digestió. Un producte que marida a la perfecció amb la Garnatxa blanca de la DO Terra Alta.

Concurs d’Instagram #JornadesGalera2022
Enguany, a més, participar de les Jornades de la Galera pot tenir premi. I és que tots aquells que s’apropin a algun dels restaurants adherits a les Jornades i facin una fotografia d’algun dels plats del menú on la galera sigui protagonista junt amb l’ampolla de vi DO Terra alta, poden participar en el concurs fotogràfic d’Instagram #JornadesGalera pujant la seva fotografia a la xarxa social.

El concurs tindrà dos guanyadors, que es faran amb un lot de vins de la DO Terra Alta o amb una experiència enoturística per a dues persones en algun dels cellers membres de la Ruta del Vi DO Terra Alta.

Les bases del concurs es poden consultar en aquest enllaç, i el termini per presentar les fotografies va des de l’11 de febrer fins al 13 de març.