Les viles marineres d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i la Ràpita s'uneixen, un any més, per a oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l'Ebre. Les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera se celebren en aquestes municipis de l’11 del febrer al 13 de març.

Aquest crustaci, abundant en zones properes a deltes on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d'altres crustacis la galera és baixa en calories i de fàcil digestió.

D'Alcanar són 16 els restaurants participants: Can Manel, Casa Esquerra, Casa Lupe, Casa Ramon, El Faro "Casa Gemma", El Nàutic Les Cases, Hotel Carlos III, La Mar, La Marinada, Les Barques "Can Joan", Les Palmeres, Serramar, Els Jardins del Tancat, Bitàcora, Lo pouet i Meson del mar.

Aquests establiments oferiran menús gastronòmics on la galera serà protagonista i es maridarà amb vins de la DO Terra Alta i altres productes locals i de qualitat com l’arròs, la carxofa o l’oli d’oliva verge.

Tots els restaurants us han preparat un seguit de deliciosos menús, maridats amb vins DO Terra Alta, on podreu tastar galeres flamejades al rom en aroma de romaní, arròs melós de galera, crema de galera amb cruixent d'avellana i codonyat, entre d’altres. Les diferents propostes gastronòmiques inclouran menús amb un ventall de preus que anirà dels 30 als 45 euros.

Les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera és una iniciativa dels ajuntaments dels quatre municipis que pertanyen al programa viles marineres, i compta amb la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre.