La paraula la composen dos conceptes: COR, el bressol on fa més de 130 anys van començar a bategar els primers vins escumosos de l’Estat espanyol: i PINNAT, que prové de l’arrel etimològica Pinnae que fa referència a l’origen del topònim Penedès, documentat al segle X com a Penetense. Aquest adjectiu llatí deriva de pinna, que signinfia penyal o roca i que aplicat al Penedès equival a territori rocallós.

Tots els vins escumosos que es comercialitzen al mercat amb aquest distintiu de d’excel·lència contenen la marca Corpinnat en un punt centrat de la seva etiqueta frontal perquè els consumidor els pugui identificar fàcilment.

Quins són els principals compromisos Corpinnat?

Compromís amb l'origen. Bressol de grans vins escumosos
El territori Corpinnat és el bressol dels grans vins escumosos dins de la històrica regió vitivinícola del Penedès, al sud de Barcelona, on a final del s. XIX es va iniciar i s’ha perfeccionat l’elaboració d’aquests vins, seguint el mètode tradicional. El clima, la terra i el paisatge, i una dilatada experiència en el conreu de la vinya confereixen en aquest enclavament les condicions òptimes per a l’elaboració de vins amb una personalitat única.

Compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient: Collita manual 100% ecològica
A partir de collites manuals de raïm ecològic certificat, basat fonamentalment en les varietats històriques del Penedès, Corpinnat fa un pas més a favor de la sostenibilitat del territori i el paisatge amb un profund respecte per les varietats autòctones.

Compromís amb el procés d'elaboració: 100% de la vinificació a la propietat 
Els vins escumosos Corpinnat s’elaboren amb raïms vinificats íntegrament a la propietat per posar en valor l’ofici de l’elaborador, i garantir l’estil i la qualitat des de l’origen.

Compromís amb la qualitat: Llargues criances
El clima, la terra i les varietats tradicionals del territori Corpinnat confereixen a aquests vins escumosos una capacitat de criança en ampolla que sempre serà superior als 18 mesos. Tanmateix, l’elaboració d’un escumós superior als 30, i un altre als 60 mesos d’envelliment és la prova del compromís dels cellers Corpinnat amb les llargues criances.

Compromís amb el viticultor: Cadena de valor de la vinya al celler
El compromís dels cellers Corpinnat amb la viticultura sostenible i la conservació del paisatge, juntament amb la dignificació del paper del viticultor, comporta l’ús de raïm de collites pròpies o d’aliances de llarga durada amb viticultors, amb un preu mínim garantit.

Compromís amb la innovació, el rigor i l’autoexigència: Un reglament d'ús dels més exigents
Els cellers Corpinnat apliquen els principis d’autoexigència en tota la cadena de valor del seu producte i acrediten el compliment dels estrictes requisits que estableix el Reglament d’Ús de la Marca a través d’auditories anuals externes.

La delimitació geogràfica aglutina 46 municipis i s’ha fet a partir d’un estudi històric i un estudi geogràfic que han tingut en compte raons geològiques, climàtiques i socials.

Integren aquesta nova marca: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candi.