setmanaMalvasia250

La Setmana de la Malvasia arriba del 10 al 20 de novembre a la vuitena edició en un moment especialment dolç: la Malvasia de Sitges és ja una varietal consolidada al sector del vi i cada vegada són més els cellers que hi aposten. La Malvasia de Sitges és una varietal autòctona amb la qual s’elaboren desenes de vins clàssics i, sobretot, d’avantguarda. La vuitena Setmana de la Malvasia de Sitges proposa apropar al públic l’univers de gustos i possibilitats que ofereix la Malvasia de Sitges, de la mà dels cellers del territori que treballen amb aquesta varietal. 

Enguany l’ambaixadora de la Setmana de la Malvasia de Sitges és Ruth Troyano Puig, periodista i sommelier, màster en planificació i gestió del turisme enològic i autora del cicle de llibres ‘Retrats de vi’ (Publicacions URV).

El Centre dInterpretació de la Malvasia de Sitges, el Celler de lHospital de Sitges i la Fundació Hospital Sant Joan Baptista organitzen la 8a Setmana de La Malvasia amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Fons Europeus, Penedès DO, Wine in Moderation, Gremi d’Hostaleria de Sitges, Node Garraf. 

La programació inclou una quinzena d’actes per al públic aficionat i professional: la fira més gran de malvasies feta fins ara a Sitges, maridatges amb gastronomia local, tastos amb les noves generacions de productors de vins fets amb malvasia i experiències insòlites com un taller de perfums inspirats en la Malvasia de Sitges. També hi ha un tast experimental de les primeres ampolles de Blanc Subur submergides al mar.

Més info a https://cellerdelhospital.cat/compte-enrere-per-a-la-setmana-de-la-malvasia/